Nyheter

Nya eftersökningar påbörjas

Nyheter • Publicerad 6 augusti 2010

RUNSTEN

Idag, fredag, fortsätter polisen och Ölands hemvärnskompani sökningarna efter den 69-årige man som varit försvunnen sedan i onsdags kväll.

Mannen har setts  vid Runstens kyrka. Därför koncentreras sökandet på torsdagen och fredagen till ytan mellan mannens bostad och Runsten, en sträcka på ungefär en halv mil.

– Det är eländig terräng med skog, kärr och diken, säger Per-Einar Eklöf, ansvarig för hemvärnskompaniet.

Med hjälp av bland annat hundar och motorcyklar kan hemvärnskompaniet bistå polisen i arbetet.

– Och framför allt har vi lokalkännedomen. Många av oss bor i byarna här omkring, säger Per-Einar Eklöf.

Eftersökningarna kommer att pågå under hela fredagen, fram till mörkrets inbrott. Efter ett nyttt tips om att mannen setts mellan Runsten och Spjutterum beslutades att eftersökningarna vid behov skulle fortsätta också på lördagen.

Enligt Per-Einar Eklöf finns fortfarande stora chanser att hitta mannen vid liv.

– Med den här gynnsamma temperaturen kan man vara ute i åtskilliga dygn, säger han.

Mannen försvann från sitt hem i Björkerum och anmäldes saknad av familjen. Enligt uppgift har han grått hår, helskägg och är 175 centimeter lång. Vid försvinnandet bar han jeans och en tröja i grå nyanser. Han ska också ha en något släpig gång.

MALIN EDEBORG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.