Annons
Nyheter

Nya cirklar till södra Öland

Nyheter • Publicerad 11 september 2007

FÄRJESTADEN

Pärlsmycken, lappteknik eller Waldorfdockor. Mörbylånga kommun får flera nya studiecirklar när Studieförbundet Vuxenskolan åter placerar sig på Öland.

Annons

De två senaste åren har Mörbylånga kommun i princip varit utan studiecirklar för allmänheten, eftersom Studieförbundet Vuxenskolan lade ner sin avdelning i kommunen. Numera utgör Kalmar och Mörbylånga kommuner en gemensam avdelning och i det nya programmet står att läsa om alla cirklar som erbjuds under hösten.

MUSIKLYSSNING

På Öland arrangeras de flesta i Färjestaden, bland annat engelskakurs, flätning av spånkorgar och tillverkning av egna pärlsmycken.

– Alla cirklar i Färjestaden är nya förutom vävningen, säger verksamhetschefen Karin Hjort.

Men även i Mörbylånga, Gårdby och Bläsinge finns möjlighet att utvecklas i musiklyssning, lappteknik eller tekniken att konstruera en pedagogisk Waldorfdocka.

FOLKBILDNING

I Kalmar deltar cirka 3 000 personer i studiecirklar varje år och intresset verkar öka hela tiden.

– I det samhälle vi lever skapar vi många ytliga kontakter. Jag tror många uppskattar studiecirklar eftersom man kommer tillbaka och möter samma personer igen. Sedan är alla där på samma villkor och det är en del av folkbildningens grund, säger Ingegerd Petersson, ordförande i Studieförbundet Vuxenskolan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons