Annons
Nyheter

Ny vänsterledare i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 16 juli 2007

MÖRBYLÅNGA

Vänsterpartiet i Mörbylånga har befunnit sig i limbo sedan Kjell E Johansson gick bort. Men det politiska livet går vidare och tomrummet efter Kjell E ska nu fyllas av Jan Åke Jonsson.

Annons

Till skillnad från Kjell E, har Jan Åke Jonsson inget större kontaktnät i de högre hierarkierna. Han är barnfödd på Öland (Löttorp) och har sina kontaktytor i de lokala nätverken.

– Jag har visserligen inte Kjell E:s stora nätverk, men jag får klara mig ändå. Och det ska nog gå bra.

SITTER I POLISSTYRELSEN

Först och främst gäller det att fylla fullmäktigeplatsen efter Kjell E. Och med det blir det inga större omvälvningar för Jan Åke Jonssons del.

– Jag har suttit i fullmäktige tidigare och jag vet hur det politiska livet fungerar i kommunen.

En unik uppgift hade Jan Åke Jonsson redan innan han nu blir kallad till Mörbylånga fullmäktige.

– Jag sitter som ende ölänning i polisstyrelsen.

Och då kan du verka för öländska polisstationer?

– Det är svårt att motivera ett sådant krav med tanke på närheten till Kalmar. Men självklart skulle även jag vilja se fler poliser här. Och det hoppas jag också på när antalet poliser nu ska öka från 350 till ungefär 400.

SOCKERBRUKSOMRÅDET

Annons

En sak som Jan Åke Jonsson kommer att ta upp i egenskap av v-politiker är att försöka få i gång ett brottsförebyggande råd (BRÅ) i kommunen.

– Jag jobbade mycket med Kjell E i just det ärendet.

– Och det är hög tid. Jag tror att Mörbylånga är den enda av länets kommuner som inte har ett fungerade BRÅ.

Nästan samtliga förtroendevalda talar sig idag varma för orten Mörbylångas utveckling. Jan Åke Jonsson, som själv bor i Mörbylånga, utgör inget undantag.

– Först och främst skulle jag skulle gärna vilja få bort det här byträte-fenomenet mellan Färjestaden och Mörbylånga.

– Men OK, en simhall skulle passa bra i Mörbylånga. Och sedan tycker jag att vi ska ta ett krafttag med sockerbruksområdet. Här finns massor att göra. Det gäller bara att få lämpliga exploatörer att intressera sig för området.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons