Annons
Nyheter

Ny styrelse för skördefesten

Nyheter • Publicerad 26 maj 2009

I februari beslöt den ideella föreningen Ölands Skördefest att bilda ett driftsbolag och igår presenterades den nya styrelsen.

Den består av sex personer som är mer eller mindre knutna till Skördefesten och som representerar olika branscher.

Annons

Ordförande blir Svante Oledal, Algutsrum, skattejurist från Algustrum och tidigare ordförande för Hultsfredsfestivalen. Svante, som har sina rötter i Målilla, är dessutom revisor i Islandshästförbundet och vice ordförande i Byteatern. Han är också ”skaplig” i köket och föredrar lokala råvaror och årstidsmat.

Övriga i styrelsen är:

Hans Wessblad, Läckeby, universitetslärare på Baltic Business Scool iKalmar och som forskar kring upplevelsenäringar och evenmang.

Klaus Kernchen, Hulterstad, krögare på Fågel Blå och Möllstorp Bistro & Deli. Bakgrunden är matlagare, men han påstås också var en tung och tajt rocktrummis.

Willy Fredriksson, Alby, före detta ICA-handlare som sedan fem år driver Stenåsa camping. Willy har också ett långt förflutet inom föreningslivet.

Ninni Petersson, Ventlinge, är gift med Ingvald och tillsammans driver de såväl lantbruk som Norrgårdens Gårdsbutik. Hon har tidigare varit fullmäktigeledamot för centern och engagerad i föreningslivet.

Malin Lindmark Vrijman, Dyestad, jobbar halvtid som konstlärare på Ölands folkhögskola och halvtid som konstnär i konst- och jordbruksinitiativet Kultivator.

Med den geografiska spridningen kan man konstatera att det inte finns någon styrelseledamot norr om Borgholm.

– Vi hade flera namn, men av olika skäl tackade de nej, säger Göran Bäckstrand, ordförande i den ideella föreningen.

– Vi har inte gett den nya styrelsen några detaljerade direktiv ännu, men Skördefesten ska struktureras upp och bli ännu mer folkligt förankrad. Och när det gäller Skördefestvillan har vi ett avtal som gäller ytterligare ett år.

Annons

Den nya styrelsen ligger nu i startgroparna, men några nyheter inför årets fest kan ändå avslöjas.

– Vi håller på med ett nytt projekt som ska lyfta Konstnatten och där det nya Konstens Hus ska bli navet, säger Malin Lindmark.

– Och i år börjar vi med Öppna trädgårdar i mindre skala, och här är det Himmelsberga som blir navet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons