Nyheter

Ny parkering vid slottsruinen

Nyheter • Publicerad 18 januari 2008

BORGHOLM

Härom dagen påbörjades arbetena för en ny parkering vid Borgholms Slott. Den kommer att ligga i anslutning till den befintliga och med plats för 80 bilar.

Den nuvarande 150 platserna är numera otillräckliga, beroende på ändrat besöksmönster. Tidigare kanske besökarna nöjde sig med en timslång rundvandring, men med de olika aktiviteter som idag finns att välja bland blir besöket dubbelt så långt. Vilket alltså begränsar p-utrymmet.

FIENDEGROPEN

Den nya parkeringen byggs i ravinen, även kallad Fiendegropen. Mot vägen till slottet har man gjort en ny infart genom att ta bort en del av kalkstensmuren och här kommer en färist att hålla betesdjuren på rätt sida.

Mot Karl XV:s minnessten, som efter röjning nu syns från vägen, blir det en avbalkning mot de gamla ”lawntennisbanorna” och p-platsen får också belysning. Belysning är också på gång i Garderobstrappan, en elkabel har nu dragits från entrébyggnaden till trappans krön.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.