Annons
Nyheter

Ny ordförande för socialnämnd

Nyheter • Publicerad 28 november 2008

MÖRBYLÅNGA

Nu är det klart. Den nya ordföranden för socialnämnden heter Monika Löfvin-Rosén (c).

Annons

Det blev precis som Ölandsbladet kunde meddela för bra länge sedan. Claes Brolinsons efterträdare på ordförandestolen i socialnämnden heter Monika Löfvin-Rosén. Fullmäktige tog på tisdagskvällen beslutet att besätta posten med just henne utan någon som helst debatt eller diskussion.

GRUS I MASKINERIET

Annars gick det lite grus i maskineriet för en tid sedan när Johanna Wouters (öp) plötsligt poppade upp som en kandidat. Men ordningen återställdes relativt snabbt. Posten som ordförande i kommunens tyngsta nämnd ”tillhör” centerpartiet efter en överenskommelse mellan partierna efter senaste valet.

Hur ska då detta gå efter Claes ”The Cleaner” Brolinsons ”raka-rör-politik”? Monika Löfvin Rosén kör visserligen inte motorcykel, men hon har varit mångårig lokalordförande för SKTF och känner alltså väl till personalgrupperna inom förvaltningen och dess eventuella bekymmer. Dessutom härstammar hon från Dalarna – och det är ett jätteplus.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons