Annons
Nyheter

Ny ordförande för ÖTAB

Nyheter • Publicerad 3 mars 2006

ÖLAND

Ny vd.Och ny ordförande.– Jag har fått frågan och ställer upp, säger moderatpolitikern Kent Ingvarsson, tilltänkt ordförande för turistbolaget ÖTAB.

Annons

ÖTAB (Ölands Turistaktiebolag) står inför förändring.

Vid årsskiftet var Gustaf Öholm på plats som nyrekryterad vd och till stämman i april får ÖTAB ny ordförande.

Efter många år på posten ska Arne Johansson tacka för sig och in kommer – moderapolitikern Kent Ingvarsson, Mörbylånga.

– Jag har tillfrågats av valberedningen och svarat ja, jag står till förfogande, avslöjar Kent Ingvarsson, utan att ta ut något i förskott.

– Om jag också blir ordförande vet man aldrig, det kan rinna mycket vatten under broarna till stämman i ÖTAB den 8 april.

Väljs Kent Ingvarsson frångås en princip: ÖTAB:s styrelseordförande hämtas av hävd utanför den politiska sfären.

– Som moderat kan jag tycka att det bra att ordföranden hittas externt, det har ÖTAB haft som kutym. Men får man inte tag på någon ordförande får man väl ta det som finns, skrattar Kent Ingvarsson.

– Nu förutsätter jag att näringslivet och kommunalförbundet diskuterat den saken och jag har sagt att är ni överens så ställer jag upp. Om deras beslut att frångå principen är permanent eller ej vet jag inte.

Vad fick dig att tacka ja?

– Med mitt nätverk på det lokala planet hoppas jag bli ett bra komplement till vår nye vd, jag tycker att ÖTAB har fått en mycket kompetent sådan i Gustaf Öholm.

Annons

Sammankallande i ÖTAB:s valberedning är Eddie Forsman, moderatpolitiker i Borgholm.

– Valberedningen och Ölands Kommunalförbud är helt eniga i valet av Kent Ingvarsson. Vi är även överens med näringslivet så detta kan bara blir bra, säger Eddie Forsman, övertygad om att stämman säger ja till Kent Ingvarsson.

– Att Kent är politiker hör inte hit, vi ser det inte så. Vi har försökt få ihop en styrelse som ska fungera bra ihop med ÖTAB:s nye vd.

Slutar Arne Johansson på egen begäran?

– Arne har vid flera tillfällen sagt att han ska sluta och vi pratade med honom om detta redan förra året och nu tar nästa vid stafettpinnen, svarar Eddie Forsman.

ÖTAB ägs av organisationen Ölands Näringsliv och Ölands kommunalförbund i ett 50/50-samarbete. Även i Ölands Näringsliv väntas förändringar, vad Ölandsbladet erfar lämnar Thomas Idemark ordförandeposten.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons