Annons
Nyheter

Ny miss för Resedan

Nyheter • Publicerad 19 april 2012

Det har gått troll i Resedan.

– Det är det minsta man kan säga, kommenterar Benny Wennberg, vd för Borgholm Energi, och beklagar att projektet försenats än en gång, nu på grund av en kallelsemiss.

Annons

I tisdags var det tänkt att styrelsen för Borgholm Energi, efter en besvärlig resa med en rättsligt underkänd första upphandling, skulle fatta tilldelningsbeslut i projektet Resedan, i klartext: peka ut vinnaren i anbudsomgång ”nummer två”.

Därav blev intet.

En kallelsemiss kom i vägen.

– Vi begick ett fel, kallelsen till styrelsemötet mailades ut en vecka innan sammanträdet, men av misstag endast till ersättarna, berättar Benny Wennberg.

Först på måndagen landade kallelsen hos de ordinarie ledamöterna, vilket strider mot styrelsens arbetsordning där det sägs att kallelsetiden minst ska vara 48 timmar.

– Nu var alla styrelseledamöter på plats ändå, men två av dem accepterade inte att sammanträdet skulle genomföras, berättar Benny Wennberg och beklagar den negativa spinn Resedan befinner sig i.

– Gått troll i projektet? Det är det minsta man kan säga. Nu ska vi ha ett extra styrelsesammanträde nästa vecka så förseningen på en vecka gör väl varken från eller till, men detta skickar ut dåliga signaler och anbudsgivarna frågar sig väl vad vi egentligen sysslar med här i Borgholm.

– Nej, detta är olyckligt och jag beklagar situationen.

De två ”strejkande” styrelseledamöterna var Siw Nilsson och Peter Bengtsson, båda från Moderaterna.

– Det måste vara ordning och reda och handlingarna på bordet i tid, åtminstone de handlingar som kan vara på bordet, säger Siw Nilsson, väl medveten om att just Resedan-handlingarna på grund av anbudssekretess inte kunde skickas med kallelsen.

Annons

– Nej, men sådant här har hänt förut och därför markerade vi, det behövs mer framförhållning än ett dygn.

Moderaterna har öppet kritiserat Resedan-projektet, fanns det med i ert beslut?

– Nej, nej, inget sådant. Vi kände att vi var tvungna markera och inget annat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons