Annons
Nyheter

Ny låg- och mellanstadieskola i Färjestaden

Nyheter • Publicerad 26 oktober 2012

 

Det har talats mycket om en ny högstadieskola i Färjestaden. Men den tidigare kronprinsen i kommunen, Johan Gustafsson (M), satsar nu på ett låg- och mellanstadium, med förskoleklass – i privat regi.

Annons

– Jag och två lärarkollegor, hoppas kunna starta en friskola i Färjestaden. Det finns stort behov av det.

Ölandsbladet har i ett flertal artiklar uppmärksammat den trångbodda situationen på Färjestadens skola. Skolan är visserligen bygd för 500 elever, men i och med stor inflyttning och kraftigt födelseöverskott kommer skolan att rämna i sömmarna framöver.

– Jag bor själv i Färjestaden och känner förstås till situationen, säger Johan Gustafsson (M), Allianssamordnare på landstinget och tidigare utsedd till kommunalrådet Kent Ingvarssons (M) kronprins och arvtagare.

Johan Gustafsson, som för närvarande är tjänstledig från sin lärartjänst på Skansenskolan, har tillsammans med två lärarkollegor dragit upp planerna för att starta ett låg- och mellanstadium med förskoleklass, för att råda bot på situationen på skolfronten i Färjestaden.

– Vi talar om en tvåparallellig friskola, helst med placering på den redan planlagda tomten invid Färjehallen.

Friskolekonsortiet har redan tagit kontakt med Mörbylånga kommun och även tagit de första bankkontakterna.

– Den primära stötestenen är förstås byggnaden i sig. Men vi tänker oss ett koncept där vi låter någon annan bygga och vi hyr lokalerna.

Det låter som om planerna är högst påtagliga…

– Vi är oerhört tända på idén, men vi inser att är inte är mål än. Vi tänker dock skynda på med att lämna in en ansökan till Skolverket redan i vinter och hoppas kunna starta skolan till höstterminen 2014.

Vad säger man då i kommunledningen?

Annons

– Tja, fixar Johan det här, så klarar vi låg- och mellanstadiet, påpekar kommunalrådet Ingvarsson och låter långt ifrån negativ…

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons