Annons
Nyheter

Ny kassaskåpskupp på Öland

Nyheter • Publicerad 10 augusti 2007

KÖPINGSVIK

Först norra  Öland - sedan Köpingsvik.

Annons

– Det går en våg av kassaskåpskupper, alla med liknande tillvägagångssätt, konstaterar polisman Thomas Lönnqvist efter kuppen mot Strandbadens pensionat i Köpingsvik där ett skrymmande kassaskåp innehållande minst 100 000 kronor bars ut och försvann.

Bökelunds Rökeri i Böda.

Rosas Handel i Löttorp.

Till listan av kassaskåpskupper på Öland kan nu läggas: Strandbadens pensionat i Köpingsvik.

– Här har man brutit upp ett fönster för att komma in i byggnaden som är under renovering och där ägaren låg och sov i en länga längre bort utan att märka något, berättar Thomas Lönnqvist.

STORT SKÅP

Bytet blev på flera sätt stort.

– Två laptop, en helt ny mobiltelefon, en x-box, kassalådor samt, och det är det stora, ett större kassaskåp. Jag vet inte vikten, men enligt uppgift är skåpet inget man bär iväg på egen hand. Bara dörren till skåpet ska vara dryga decimetern tjockt.

Enligt ägaren, som upptäckte inbrottet vid niotiden på fredag förmiddag, innehöll kassaskåpet minst 100 000 kronor i kontanter.

– Skåpet har man alltså burit ut, eller tagit på vagn, genom altandörren mot stranden för att sedan, vad vi tror, köra iväg med bil. Det finns väl en del som tyder på två bilburna personer.

Annons

VÅG

Polisen aktar sig för att dra kopplingar till förra helgens kassaskåpskupper på norra Öland.

– Samtidigt går det inte att utesluta sådana kopplingar. Hur som helst kan man kallt konstatera att det är en våg av kassaskåpskupper på Öland just nu, alla med liknande tillvägagångssätt, säger Thomas Lönnqvist.

Tekniker från Kalmar har undersökt brottsplatsen. Även ”span” fanns i Köpingsviks–området under fredagen.

– Men vad det gett vet jag inte, säger kriminalkommissarie Stig Svensson, även han försiktig i kommentarerna.

– Om det är samma gärningsmän eller om det ena gett det andra vet man inte, vanligt traditionellt polisarbete får ge svaret.

Polisen har i nuläget inga direkta spår att gå efter och vädjar om tips. Polisens tipstelefon: 114 114 eller 0480-45 60 04/O1.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons