Annons
Nyheter

Ny gårdsbutik invigdes

Nyheter • Publicerad 28 maj 2013

SAMUELSTORP

Livsmedelsbutiker verkar inte ha någon framtid på den öländska landsbygden. Gårdsbutiker däremot skjuter upp som ädla svampar både här och där på ön. I helgen som gick öppnades en ny sådan gårdsbutik i Salomonstorp norr om Borgholm.

Annons

Platsen i sig är väl inarbetad eftersom Evas Kroppkakor funnits där i åtta år och 15 dagar idag. Den sprillans nya gårdsbutiken är nämligen ytterligare en gren på det företagsträd som Evas Kroppkakor utgör. Isterbanden utgör nämligen också en gren.

Bosse Ohlsson som tillsammans med Eva Karlsson och brodern Hans Andreasson driver rörelserna visade oss runt under invigningsdagen i lördags.

– Vi tömde ett gammalt garage och byggde till 10 meter, säger och pekar han på den nya byggnad som inrymmer gårdsbutiken.

- Vi går in för närproducerat, eller skall vi säga ”så nära som möjligt” säger han. Färskpotatisen – för 148 kr/kilot, det är ännu maj – kommer visserligen från Skåne, men bakpotatisen är öländsk, likaså den färska vitlöken och naturligtvis sparrisen.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons