Annons
Nyheter

Ny cykelväg till Tveta invigdes

Nyheter • Publicerad 19 juli 2007

TVETA

– Ett strålande exempel på ett samarbete mellan det offentliga och det privata.

Annons

Så beskriver Tommy Eliasson den nya gång- och cykelstigen mellan Tveta och Arontorp som invigdes på onsdagen.

Bakom initiativet till den nya vägen står Tveta Fritidsområdes Samfällighetsförening som länge efterfrågat en cykelled från Tveta fritidsområde till Almérs. För fyra år sedan gjorde de slag i saken och kontaktade kommunen, som först var tveksamma.

– Vi sa att vi kanske kunde ordna lite eget arbete och till slut kom vi överens om en lösning, säger Sten-Åke Radner ordförande i Tveta Fritidsområdes Samfällighetsförening.

Lösningen blev att samfällighetsföreningen åtog sig att ordna de 400 första metrarna genom hasselskogen, medan kommunen tog sig an de resterande 1,2 kilometrarna.

HÅRT ARBETE

Medlemmarna i samfällighetsföreningen har lagt ner mycket arbete på att bereda marken i hasselskogen och att lägga grus på stigen.

– Vi har fått en fantastiskt fin cykelstig, så nu känns det verkligen som det var värt all möda, säger Sten-Åke Radner.

Också från kommunens sida är man nöjd med samarbetet.

STORT BEHOV

– Behovet av cykelvägar är oändligt, den här typen av lösningar där det offentliga och det privata samarbetar är eftersträvansvärda, säger Tommy Eliasson, vice ordförande i kommunstyrelsen i Mörbylånga.

Efter att Tommy Eliasson klippt det blågula bandet och förklarat cykelstigen för invigd var det dags för premiärpromenad. Ett femtiotal boende i Tveta deltog i en tipsrunda längs den nya leden. Senare på kvällen firades invigningen med en fest på områdets poolanläggning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons