Nyheter

Ny bistro med smak av salt

Nyheter • Publicerad 11 mars 2013

FÄRJESTADEN

Den lilla lokalen i Färjestadens hamn är just nu en byggarbetsplats. Men i mitten av maj ska den stå klar. Lagom till Öland spirar öppnar Susanne Edén sin bistro, Seasalt kitchen.

– Färjestaden behöver fler året runt-öppna verksamheter, säger hon.

Färjestadens hamn växer. I trälängan huserar Lotta och Mary, som varje sommar öppnar sin servering. Ute vid vägen ligger grillen och på andra sidan parkeringen finns restaurangen Kaj 4, som ska utöka med en hotelldel. Förra året öppnade Ölands choklad sitt kafé och snart är alltså ännu en verksamhet på väg in.

– Det känns som att jag kommer rätt i tiden. Det är häftigt att Färjestaden växer som det gör och det känns fantastiskt roligt att göra det här, säger Susanne Edén.

INGA GENVÄGAR

Konturerna av kök, diskrum, toalett och personalutrymmen växer fram i lokalen, där butiken Ölandssnipan har huserat i 20 år.

– Det var en väldigt nedgången lokal så det är en del att göra i ordning. Jag har gjort stora investeringar i det här men vi måste satsa, det finns inga genvägar.

Namnet Seasalt kitchen avslöjar att närheten till havet kommer att återspegla sig i både inredning och meny.

– Det blir liggande panel och lite new england-känsla. Vi ska servera fiskgryta och strömming, grillad fisk och kanske rökt fisk, säger Susanne.

Gästen ska också kunna få caesarsallad, club sandwich eller en köttbit.

– Jag måste ha ett bra utbud som passar många. Du ska kunna äta en trerätters middag, ta en drink eller kanske en kopp kaffe.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.