Annons
Nyheter

Ny besättning i gästhamnen

Nyheter • Publicerad 6 juli 2009

Gästhamnen i Borgholm har tidigare varit utarrenderad, men från i år drivs den i ägarens, Strand Hotell, egen regi.

Och det är en ny besättning som mönstrat på; hamnkapten Anton Edvardsson och hamnvärdarna Fredrik Gehammar, Viktor Sjögren och Hugo Wennberg, alla borgholmsgrabbar.

Annons

Det har också hänt en hel del i hamnen sedan förra året.

– En anläggning för latrintömning har installerats vid sjömacken. Tömningen ingår i hamnavgiften och den som bara vill tömma sin tank betalar 60 kronor, säger Anton.

– Hamnen har också fått ny bojar och flytbryggorna har förankrats med nya kättingar. Nya är också informationstavlorna.

Gästhamnen har cirka 150 platser och det kostar mellan 180 och 370 kronor att ligga där, beroende på båtstorlek.

– Båtar upp till tolv meter betalar 180 kronor, mellan tolv och 18 meter 260 och över 18 meter 370 kronor. I priset ingår toa, dusch, el och trådlös internet.

Gästhamnen har också olika erbjudanden och rabatter.

– Medlemmar i Svenska Kryssarklubben och Viamare Sea Club har rabatt på bränsle, båtplas och gratis bad i poolen och övriga bränslerabatt över 500 liter, rabatt på Strands frukostbuffé och sjunde dygnet gratis, säger Anton.

Förändringarna i gästhamnen har också uppmärksammats av båtfolket.

– Ja, vi har fått många positiva reaktioner och hittills har vi haft drygt 100 fler gästnätter jämfört med förra året, säger Anton Edvardsson och tillägger att det finns flera utvecklingsplaner för hamnen.

– Men första året handlar det om att få allt att fungera.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons