Annons
Nyheter

Ny ägare till Klinta Camping: Affärsman från Kalmar tar över

Nyheter • Publicerad 27 september 2007

KLINTA, KÖPINGSVIK

Igår offentliggjordes vem som blir ny ägare till Klinta Camping. Redan före midsommar annonserades anläggningen ut och har sedan dess haft ett hundratal riktigt presumtiva spekulanter. Men nu är det klart att den nye ägaren heter Thomas Axeheim, affärsman i fastigheter och campingägare i Kalmar.

Annons

Affären har förmedlats av mäklare Håkan Hellström på Svensk Fastighetsförmedling och han är glad över att hittat en köpare som för nuvarande ägarfamiljen Bejers traditioner vidare.

– Det har varit en fantastisk anstormning av spekulanter, såväl lokala och regionala, som nationella och internationella, och det är glädjande att se vilken attraktionskraft Öland har. Det finns de som undrat över hur framtiden ska se ut för Klinta Camping. Det kommer inte att bli något Sidneyland utan fortsätter i samma anda, säger Håkan Hellström som också vill ge en eloge till Borgholms kommun som varit en bra ”medspelare” i förhandlingarna.

Och vem är då den nye ägaren?

– Jag har mina rötter i Nässjö, men har bott i Kalmar sedan 1974 och har köpt campingen tillsammans med mina bröder. Jag håller på med fastigheter, driver sedan två år Stensö camping i Kalmar och har tidigare jobbat på Dagab. Öland är fantastiskt och jag tror på campingen. Besöksnäringen ökar ju hela tiden och det är viktigt med olika typer av boende, säger Thomas Axeheim.

TÄNKER UTVECKLA PÅ SIKT

På sikt tänker han utveckla campingen, som också har 22 stugor, med ytterligare stugor av lite större format, berättar Thomas, som kommer att arrendera ut campingen till ett par i Köpingsvik, Henrik Palmgren och Cissi Johansson, som båda har erfarenheter i branschen.

– Jag har tidigare jobbat på Kapelludden i sju år där jag svarade för skötseln av anläggningen. De senaste åren har jag jobbat med trädgårdsservice på ett företag i Kalmar och det ska bli skönt att få vara på hemmaplan och slippa pendla, säger Henrik.

Kapelludden är också Cissis arbetsplats, närmare bestämt Borgholms Badhus.

– Under lågsäsong är campingens reception flyttad till badhuset, så jag är inte helt bortkommen när det gäller camping. Jag kommer att jobba där ytterligare en tid, men den 1 mars är det dags att börja på Klinta camping.

Påsken infaller ju i slutet av mars nästa år och då öppnar Henrik och Cissi campingen som hittills inte haft ”Skördefestöppet”.

Annons

– Men det kommer den att vara nästa år, säger de.

Klinta Camping har drivits av Roland Bejer, hans syster Titti och mamma Sonja i 29 år. Och de känner förstås en viss saknad.

– Ja, särskilt jag , säger Sonja, somrarna här har varit underbara.

Titti, som bor i Kalmar, ska börja i en modebutik och Roland har tillsammans med hustru Ingela

köpt en gård i Kvistorp.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons