Annons
Nyheter

Nu startar nya sändarstationen

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2007

LÖTTORP

Från och med i morgon, torsdagen den 30 augusti, sänds digital-tv från den nya sändarstationen i Löttorp. Boende i Löttorp och dess närområde kommer därmed få förbättrade möjligheter att se på digital-tv i marknätet.

Annons

Den nya stationen sänder bland annat de fria tv-kanalerna SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 och TV6.

– Driftsättningen av den nya sändarstationen har gått enligt plan. Våra första mätningar indikerar emellertid att det kan finnas ytterligare möjligheter för att förbättra utsändningen och under hösten kommer vi att fortsätta arbetet med att optimera digital-tv-nätet i syfte att ytterligare förbättra mottagningsförhållandena på Öland, säger Lennart Ivarsson, informationschef Teracom.

TAGIT TILL SIG AV KRITIKEN

Grunden för Teracoms utsändningsverksamhet finns reglerad i affärsmässiga avtal med de programbolag som sänder i det digitala marknätet. Här skiljer sig överenskommelserna mellan programbolagen, med en högre täckning för public service-kanalerna vilka i stort sett ska nå alla fast boende hushåll i Sverige. Under sommaren har det kommit kritik från fast boende och sommargäster på Öland som varit missnöjda med mottagningsförhållandena.

– Givetvis har vi tagit till oss av detta. Nu har byggt en sändarstation i Löttorp, men det är ändå viktigt att de som fortfarande upplever att de har problem med mottagningen hör av sig till vår kundtjänst eller via vår hemsida, säger Lennart Ivarsson.

De som vill ta in signalen från den nya sändarstationen i Löttorp måste göra en ominstallation av digital-tv-mottagaren. Det görs enkelt med hjälp av fjärrkontrollen. Antennen kan också behövas riktas om mot Löttorp. För att kunna ta emot digital-tv krävs en digital-tv-mottagare och en antenn anpassad för utomhusbruk. Det är även viktigt att kablar och annan utrustning är av god kvalitet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons