Nyheter

Nu skall Kyrkskolan säljas

Nyheter • Publicerad 29 april 2007

MÖRBYLÅNGA

Med tanke på de förväxlingar som varit mellan liknande skolbyggnader i Mörbylånga under senare tid, gäller det att hålla tungan rätt i mun. Men Ölandsbladet är säkra på att tekniska nämnden föreslagit att sälja Kyrkskolan.

Enligt ett, i skrivande stund fortfarande ojusterat protokoll, har tekniska nämnden föreslagit att sälja Kyrkskolan i Mörbylånga för 615 000 kronor. Beslutet var dock ingalunda enhälligt. Tre ledamöter, Jan Nilsson (fp), Tord Rosenkvist (s) samt Bo Sjölin (mp), reserverade sig. Men en majoritet röstade alltså för att anta det bud på 615 000 kronor som inkommit via e-post.

Kyrkskolan är nu kanske ingen juvel i Mörbylångas krona. Den är i starkt behov av renovering och framför allt ommålning. Dessutom måste byggnaden handikappanpassas om det ska bli tal om någon allmän verksamhet i kåken.

MAJORITET

Starka krafter inom hembygdsrörelsen, däribland ovan nämnde Tord Rosenkvist, har försökt att få kommunen att inse värdet av skolan som ett museum. Kommunstyrelsens arbetsutskott och därefter kommunstyrelsen, kommer med all sannolikhet att efterfölja tekniska nämndens förslag om försäljning. Men ärendet ska baxas ända upp i fullmäktige och under tiden kan kanske hembygdsrörelsen trumma ihop en majoritet för ett för dem mer passande förslag. Osvuret är bäst i detta läge. Det mesta lutar dock mot en slutlig försäljning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.