Annons
Nyheter

Nu ska ”Gräddhyllan” planeras för villabygge

Nyheter • Publicerad 23 december 2009

Entreprenören Gert–Ove Pettersson vilar inte på hanen.

I onsdags inkom han till kommunen med en ansökan om att få köpa fastigheten Kolstad 1:14, det vill säga Borgholms stads gamla stenbrott på landborgskanten vid Furuhäll.

Annons

Eller Gräddhyllan som det redan kallas.

– Min målsättning är att exploatera denna mark plus ett angränsande område i öster för villabebyggelse. Man måste ju börja någonstans och därför har jag vänt mig till kommunen, säger Gert–Ove Pettersson.

– Det andra området är samfälld mark så där handlar det om flera markägare.

Härom året gjorde arkitekten Anders Westerlund en utredning om vilka områden i Borgholms närhet som kan bebyggas och i den angav han att det kan handla om cirka 50 villor i de aktuella områdena.

– Men det är ju inte säkert att det är möjligt, här får man rätta sig efter andra faktorer, säger Gert–Ove som inte är främmande för namnet Gräddhyllan.

– Nej, läget är ju minst sagt bra.

Gert–Ove har för närvarande många järn i elden. I Lökenäs i Glömminge är ett strandnära område med ett 40-tal tomter snart klart att exploateras och i Prästhag i Köpingsvik har han sålt 26 av de 32 tomterna. Här blev dock exploateringen dyrare än han tänkt sig, de arkeologiska undersökningarna gick löst på närmare en miljon kronor.

Arkeologiska undersökningar lär det också bli på Köpinggårdens fastighet i centrala Köpingsvik, som han tänker stycka i tio villatomter.

Men när det gäller det gamla stenbrottet vid Furuhäll torde det knappast vara aktuellt, för där ligger ju flisan i dagen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons