Annons
Nyheter

Nu packas Köpingskolan ned...

Nyheter • Publicerad 12 juni 2008

MÖRBYLÅNGA

Idag, torsdag, har Köpingskolans elever skolavslutning. Därmed går sista kullen ut från de 95-åriga lokalerna. Under sommaren ska inredning och arbetsmaterial flyttas till Skansenskolan och packningen är redan igång.

Annons

I korridorerna står flyttlådorna på rad, fulla med böcker. Nu ska allt sorteras så att det lätt går att plocka upp i de nya lokalerna.

– Vi får se till att packa det vi använt under åren. Men mycket slängs också, säger Carola Karlsson, lärare i klass 5.

– De har sagt åt oss att lokalerna ska packas, vilket uttryck, säger Eddie Eriksson, lärare i klass 6.

MEST STÄDNING

Förutom arbetsmaterial ska de vita tavlorna och kartställningar plockas ner. Även eleverna är med i flyttföreredelserna.

– Vi håller mest på att städa i klassrummet, säger Emelie Lundström Nilsson.

Det mesta ska packas ner under denna sista vecka, så att skolans vaktmästare kan börja flytta så snart som möjligt. Men först måste lokalerna i Skansenskolan göras i ordning. Köping-elevernas nya skolgård ska fixas till, och skolkorridorerna målas om. Allt ska stå färdigt i augusti, en vecka innan eleverna börjar sitt nya skolår.

– Det handlar om mycket organisation och struktur. Allt ska måste ju vara ute i de andra klassrummen när vi kommer dit. Så det gäller att planera, säger Carola Karlsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons