Annons
Nyheter

Nu kan folk påverka Albylens framtid

Nyheter • Publicerad 9 april 2012

ALBY

Albylen är full av aktiviteter men det finns plats för ännu fler. Nu har 2 800 hushåll på södra Öland fått en enkät och chansen att påverka.

Annons

– Det känns spännande och jag hoppas av vi får många gensvar, säger Katarina Stjernfelt, sekreterare i Hulterstad AIK/Albylens styrelse.

För fem år sedan övertogs Tanneskolan av Hulterstad AIK och fick namnet Albylen. I dagens läge är den full av aktiviteter och främst inriktat på friskvård. Det bedrivs bland annat zumba, spinning, luftgevärsskytte och gym.

Men Albylens styrelse vill ha fler aktiviteter och har delat ut enkäter till 2 800 hushåll på södra Öland.

– Vi vill veta om det finns intresse för att bedriva fler verksamheter. Vi vill ha idéer och tankar kring vad dessa gamla skollokaler skulle kunna användas till, säger Katarina Stjernfelt, sekreterare i styrelsen.

INGEN SAMLINGSPUNKT

Diskussionen uppstod vid ett möte i höstas. Det finns ingen mataffär kvar och därmed har en viktig samlingspunkt för folket i trakten försvunnit.

– Vi hade tyckt det varit kul om det kunde bli samlingspunkt i Albylen. Ett förslag är att det skulle kunna bli gemensamma arbetsplatser. Till exempel kan det göras ett datorrum där folk kan sitta och jobba tillsammans. Det kanske inte är så roligt att sitta ensam hemma men här skulle man kunna få det sociala, säger hon.

EXTRA MOROT

För att kunna genomföra enkätutskicket och göra en bearbetning av svaren som kommer in har de beviljats Startgaspengar från LeaderKalmarÖland.

– Efter utvärderingen kan nästa steg bli att jobba vidare med ett annat EU-projekt för att genomföra önskemålen.

Annons

Enkäten innehåller fjorton frågor och ska vara inlämnad senast den 15 april. Det går att skicka in enkäten men även att lämna i den på Albylen, ICA i Mörbylånga och ICA på södra Möckleby.

– Det är många tusen ölänningar som får möjligheten att påverka och det är bra. Som en extra morot har 20 stycken av de som lämnar in enkäten chansen att vinna en trisslott. Det här känns roligt och spännande. Jag hoppas vi får många gensvar, säger hon.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons