Nyheter

Nu byggs arenan

Nyheter • Publicerad 25 juni 2012

ALGUTSRUM

Nu börjar arbetet med multisportarenan i Algutsrum. Samtidigt planerar idrottsföreningen en motionsslinga och ett utegym. – Lite enklare redskap där man kan träna, det är det frågan om, säger Magnus Björkegren, ordförande för Algutsrums IF.

Ölandsbladet har tidigare berättat om multisportarenan i Algutsrum, som har fått sammanlagt 737 000 kronor i bidrag från Mörbylånga kommun och Smålandsidrotten.

– Det löper på, nu är det upphandlat och bestämt vem som ska leverera den och vilka som ska göra jobbet, säger Magnus Björkegren.

MOTIONSSLINGA

I nästa vecka har kommunen och leverantörerna ett möte, berättar han, och i augusti möts alla parter, inklusive idrottsföreningen. Schaktning på platsen börjar under sommaren.

Föreningen skickade tidigare i veckan även in en ansökan till kommunen om att upplåta mark för en omkring 840 meter lång motionsslinga, och har goda förhoppningar om att det ska gå igenom.

– Det hoppas vi verkligen, vi har pratat med kommunen innan och tror att marken ska kunna nyttjas till det, säger Magnus Björkegren.

Slingan går igenom två stenmurar. Om kommunen godkänner projektet kommer föreningen därför också ansöka till Länsstyrelsen om att göra hål i murarna. Samtidigt planerar de ett utegym med stockar, däck och hävstänger som ska finnas i anslutning till löpbanan och planerna. Målet är att erbjuda en meningsfull och aktiv fritidsverksamhet och utveckla Algutsrums samhälle.

TOBIAS ANDERSSON ÅKERBLOM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.