Annons
Nyheter

Nu börjar Björkviken II ta form

Nyheter • Publicerad 16 maj 2008

BJÖRKVIKEN

Tomt- och husförsäljningen i den andra etappen i Björkviken har påbörjats. Björkviken Bygg AB har konsulterat tre arkitekter för gestaltningen av området. Härom dagen var de på plats för att presentera förslag.

Annons

De tre är Borgholms stadsarkitekt Leo Eriksson, Peter Bergholm, Outside Landskapsarkitekter och Johan Lunde, Atrio Arkitekter.

– Det handlar om utformningen av belysning, färgsättning på husen och planteringar så det blir en harmoni i området, säger P-G Åberg på Björkviken Bygg.

BASTU OCH POOL

Peter Bergholm har skissat på gemensamhetsanläggningen som kommer att bestå av en ”gård”, en samlingslokal för fester och övernattningar, grillplats, bastu och pool.

– Vidare har vi diskuterat strandpromenadens sträckning och en biodamm som ska smälta in i naturen nere mot stranden. Angeläget är också den brygga med båtplatser som vi börjat projektera, säger P-G Åberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons