Nyheter

Nu bor du bäst i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 1 juni 2012

KALMAR LÄN

Funderat på att sätta ner bopålarna i Kalmar? Tänk om, tänk rätt. För numera är det Mörbylånga kommun som är den bästa kommunen i länet att bo i enligt Fokus årliga undersökning.

– Det är ju helt fantastiskt. Verkligen roligt att vår kommun uppskattas och att strategierna vi har lönar sig, konstaterar Staffan Larsson, kommunchef. Detta efter att Mörbylånga kommun placerat sig som 58 av 290 kommuner gällande var det är bäst att bo i riket. Det är några placeringar bättre än förra året och Mörbylånga passerar därmed Kalmar kommun och är bäst i länet.

– Det är klart att det är roligt att slå just Kalmar, även om jag är beredd på att de kommer igen framöver.

Undersökningen rankar även kommunerna utifrån olika stadium i livet, vilka som bor bäst. Och det visar sig då att Mörbylånga som har förhållandevis få ungdomar jämfört med genomsnittskommunen faktiskt är extra väl anpassad för just denna grupp.

– Det är verkligen roligt faktiskt. För om barn och ungdomar trivs så ser det bra ut inför framtiden. Dessutom visar det på att våra skolstrategier fungerar och hur duktiga rektorer och lärare är.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.