Annons
Nyheter

Nu blir kustvägen framkomlig

Nyheter • Publicerad 14 december 2007

LOFTA/SJÖLUNDEN

Om några dagar blir det åter möjligt att ta sig fram på kustvägen, på sträckan Lofta-Sjölunden. De djupa hålorna i vägen har nu fyllts med grovt material och därefter ska grus av storleken 0-30 läggas på. Och till våren, när allt satt sig, ytterligare ett lager med 0-18-grus.

Annons

Det senaste året har det praktiskt taget varit omöjligt att köra bil på den här sträckan. Hålen i vägen är på en del håll mellan 30 och 40 centimeter djupa och även om man kryper fram skrapar underredet i.

LÖPANDE PROJEKT

Upprustningen finansieras från ett konto för gång- och cykelleder, där kommunen anslagit 100 000 kronor. Men frågan är om det räcker så långt.

– Det finns lika mycket pengar i nästa års budget. Kustvägen är ett löpande projekt och vi kommer årligen att hålla efter vägen. Det gäller även sträckan Äleklinta-Djupvik som vi grusade upp förra året och där det nu finns en del håligheter, berättar planeringschef Christer Petersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons