Nyheter

”Nu blir det en extraskål till midsommar”

Nyheter • Publicerad 21 juni 2012

DEGERHAMN

– Otroligt glädjande så som vi har kämpat för det här. Kampen var inte förgäves alltså, säger Olle Nilsson, Olle Nilsson, representant för PRO Degerhamn när Ölandsbladet ger honom beskedet att läkarmottagning nyöppnas efter sommaren.

De har gjort en namninsamling. De har lämnat in en motion till landstinget och skrivit insändare. De har krävt svar av makthavarna. Och de har framför allt vägrat ge upp – Degerhamnsborna.

Nu får de äntligen lön för sin möda när politikerna till slut enats om att öppna distiktssköterksemottagningen på Alungården igen, i kommunal regi.

– Det kunde jag aldrig tro, så mycket tjafs som det var bara förra veckan, säger Olle Nilsson.

– Men oj vad kul att de tagit sitt förnuft till fånga. Bättre besked kunde vi inte få till midsommar, nu får det bli en extraskål härnere.

FOLKETS FÖRTJÄNST

Att nu politikerna gått ihop för att lösa frågan är också Degerhamnsborna en stor delaktighet i.

– Det är klart att folkopinionen spelar en stor roll, erkänner Tommy Eliasson (S).

– Sammanhållningen i Degerhamnsregionen är unik, förklarar Kent Ingvarsson (M).

Dessa ord värmer den tappre kämpen Olle Nilsson.

– Det finns ett otroligt engagemang härnere och dagligen har jag fått frågor om mottagningen ska öppnas igen. Alla tycker att det vore skamligt att lägga ner den samtidigt som de vill satsa på södra Öland.

– Men nu äntligen kan jag ge folk ett riktigt glädjebesked!

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.