Annons
Nyheter

NLP – amerikanskt koncept i öländsk tappning

Nyheter • Publicerad 3 mars 2006

FÄRJESTADEN

Nu går Träffpunkt Näringsliv in i en ny fas. Ett amerikanskt framgångskoncept i öländsk tappning skall ge ännu mer ”kraft, kompetens och klirr i kassan” för företagarna, vilket som vanligt är mottot för aktiviteterna.

Annons

Vägen till framgång går genom kommunikation. Med NLP (läran om hur hjärnan och språket arbetar tillsammans för att skapa våra ”interna program” och vår verklighet) skall man kunna förbättra sina relationer med andra människor och bli mer effektiv i såväl professionella som privata relationer, menar Charlotte Ahlberg, auktoriserad revisor, NLP master och delägare i BDO Nordic, som under nio dagar i augusti arrangerar en kurs i metoden.

ARBETE OCH REKREATION

– Vi ska kombinera arbete och rekreation på det vackra Öland. Jag brinner för att engagera mig för företag och företagare – och för öns utveckling, säger hon.

Turistchef Gustaf Öholm delar naturligtvis engagemanget för ön – konstigt vore det ju annars med tanke på det jobb han har.

– Det här är oerhört intressant ur besöksperspektiv. Potentialen är enorm.

Även från kommunens sida hoppas man mycket på konceptet.

– Självklart är min förhoppning att vi ska hitta ett antal som är intresserade av att flytta hit med sina företag, säger näringslivschef Tage Selander och får medhåll av kommunalrådet Saga Sigvardsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons