Nyheter

Nio dagar i rätten för Flakeböle-målet

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2013

Rättegången mot den 55-åring som misstänks för dubbelmordet i Flakeböle beräknas pågå i nio dagar med start redan nästa vecka.

I morgon väcker åklagare Thomas Hagman åtal mot 55-åringen från norra Öland och knappt en vecka senare beräknas rättegången mot den dubbelmordmisstänkte mannen starta.

Sal E i Kalmar Tingsrätt har bokats i nio dagar, med start klockan 09.00 tisdagen den 3 september för fortsättning på onsdag och torsdag samma vecka. Även följande två veckor är tisdag, onsdag och torsdag avsatta för det riksuppmärksammade målet. 

Datumen är preliminära och slutpläderingarna beräknas ske torsdagen den 19 september.

Åtalet väcks vid 11-tiden varpå den omfattande förundersökningen blir offentlig. Senare på dagen har åklagare Thomas Hagman, spaningsledare Ulf Martinsson och biträdande spaningsledare Ulf Einarsson presskonferens i polishuset i Kalmar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.