Nyheter

Negativa fastighetsägare hotar med Plus

Nyheter • Publicerad 9 maj 2006

FÄRJESTADEN

Fastighetsägarna som riskerar att bli av med sin sjöutsikt, om nya hus sydost om Paradisverkstaden blir verklighet, är minst sagt negativa till planerna – och till Mörbylånga kommuns agerande i frågan.

– Vi är trötta på alla dumma undanflykter, skriver villaägaren Eva Jenisch i ett brev till Saga Sigvardsson och kommunstyrelsen.

I ärlighetens namn är det nog inte främst den försämrade utsikten i sig som väcker bittra känslor, utan oron för den befarade sänkningen av fastigheternas ekonomiska värde på marknaden som en följd av detta.

Hursomhelst är Eva Jenisch uppenbarligen inte nöjd över det kommunala bemötandet hon och hennes grannar fått när de påpekat risken för en värdeminskning.

– Hur kan våra folkvalda representanter svara oss, så helt inkompetent, att fastighetspriserna ökat kraftigt i värde under senare år? Vad har det med vår utsikt att göra? undrar hon i brevet.

OKUNNIGA OM LAGEN?

Dessutom stör sig Eva Jenisch på att kommunen inte verkar anse att hon och grannarna överhuvudtaget är sakägare i ärendet.

– Hur står det egentligen till med bevandringen i Sveriges Rikes Lag? Den verkar inte särskilt stor, tycker hon och hänvisar till rättegångsbalken.

Fastighetsägarna ämnar bestämt driva målet vidare. Man misstänker att allt inte har gått rätt till och tycker det luktar mygel. Tidigare har de begärt att få veta vart de skall vända sig med sina skadeståndsanspråk om utsikten förstörs, men ännu har de ej fått något svar.

– Det är en kommunal rättighet!!! Det verkar som ni är rädda för oss, med all rätt, påpekas med en hotfull underton.

Hon avslutar med att ”hota” med att gå till riksmedierna genom att fråga om fastighetsägarna skall bli tvungna att vända sig till TV-programmet Plus. Det vore onekligen ett minus för Mörbylånga kommun.

– Skulle säkert vara välkommet nu i valtider! konstaterar Eva Jenisch ironiskt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.