Annons
Nyheter

Nattfåk en stormande läsning

Nyheter • Publicerad 4 september 2008

BOKRECENSION

Efter debutsuccén med Skumtimmen är det höga förväntningar på Johan Theorins nästa bok , vilken tilldrar sig under den öländska vintern. 

Annons

En gammal gård vid en fyrplats på norra Öland, som stått öde i många år, har kommit i en ung stockholmsfamiljs ägo. Det blir ett hårt arbete att renovera den och under tiden upptäcker de spår efter personer som tidigare huserat där.

GERLOF MED IGEN

Vi känner igen Gerlof, den gamle skepparen, som bor på Marnäshemmet. En ny bekantskap är hans unge släkting Tilda, som alldeles nyutbildad, blir närpolis i Marnäs. Hon får direkt uppdrag med att lösa ett antal sommarstugeinbrott som hänt under hösten.

Övriga karaktärer i romanen är original, de är speciella men ändå känner man igen dem som om de kunde vara våra grannar.

HELT ANNAN BOK

Det är svårt att låta bli att jämföra med Skumtimmen, men det är en helt annan bok. I Theorins nya roman varvas, precis som Skumtimmen, dåtid med nutid. Men Nattfåk innehåller fler händelser som är oförklarliga, eller är de? Historien är i vart fall spännande.

Boken Nattfåk är främst en kriminalroman med stänk av spökhistoria och ett tragiskt släktdrama. En bok som man med nöje och läslust tar med sig i fåtöljen, gärna med en filt över benen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons