Nyheter

”Näringslivskontoret - ett fiasko”

Nyheter • Publicerad 24 februari 2010

BORGHOLM

”Stäng Ölands Näringslivskontor” – Ölandspartiets Per Lublin har läst Ölandsbladet och motionerar om näringslivskontorets upphörande.

Efter Ölandsbladets granskning av Ölands Näringslivskontor och dess chef Anders Nyholm har Ölandspartiets Per Lublin fattat pennan och skrivit motion.

Kontoret är, enligt ÖP:s talesman, ett trefaldigt fiasko, såväl politiskt, kommunalekonomiskt som ur effektivitetsaspekt.

– Vi får bara erkänna att sammanslagningen var ett misstag, säger Per Lublin och föreslår i motionen till fullmäktige att Borgholms kommun snarast möjligt drar sig ur den gemensamma näringslivsverksamheten och ”låta Ölands Näringslivskontor upphöra”.

Dessutom ska ansvaret för näringslivsverksamheten ”förutsättningslöst återgå till respektive kommun”.

I en annan motion efterlyser Per Lublinen en opartisk utredning gällande ”kommunens och kommuninvånarnas ekonomiska nytta” av medlemskapet i Regionförbundet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.