Nyheter

Nära strike - bowlinghall planeras i Borgholm

Nyheter • Publicerad 6 september 2006

BORGHOLM

Inte till hundra klart, men tillräckligt nära. Anders Lindström kan nu berätta om sitt livs projekt, en bowlinghall i Borgholm.– Om allt går som tänkt är bowlinghallen klar till den 1 juli nästa år, det är målet, säger Anders Lindström.

Ritningen ligger klar.

Kompanjoner med spetskompetens finnes.

Banken har i princip sagt ja.

Fastighetsägaren säger ja.

Kommunen är med på ett hörn.

– Det är nära nu, det som återstår är att vi delägare i projektet får ner allt på papper inbördes. Så det hänger på oss, säger Anders Lindström utan att för den skull darra på manschetten:

- Målet är den 1 juli nästa år, då ska vi öppna. Men det är bråttom att komma igång, vi har inte råd att missa det datumet. Sommarsäsongen måste med, annars måste vi skjuta på projektet i ett år, förklarar Anders Lindström, som ända sedan han sålde familjens lackeringsfirma för knappt tre år sedan har funderat på det här med bowlinghall i Borgholm.

– Det finns ju inget för de äldre ungdomarna i Borgholm. Borgholm har en stämpel som tråkig stad. Något måste göras, vi kan inte bara gnälla hela tiden.

– Bowlinghallen ska bland annat fungera som samlingsplats för äldre ungdomar med internetcafé, biljard och naturligtvis vanligt kafé.

bowling saknas

Lägg till åtta toppmoderna bowlingbanor, sportbar med tema Ölands järnväg, restaurang, multisportsimulator, plats för scen, uteservering med mera med mera och ni inser att det totalt 1400 kvadratmeter stora ny- och ombygget vid Posten även ska locka andra grupper än ungdomar.

– Bowlingen ska bli en mötesplats för alla eftersom bowling är en sport du kan spela från fem års ålder till hundra. Jag ser bland annat satsningar mot företag och korpidrott, förklarar Lindström, själv ingen större fena på det här med klot och käglor.

– Jag måste nog gå en kurs, det blir för många streck....

Att bowling är efterfrågat hyser han inga som helst tvivel om.

– Alla enkäter som gjorts gällande fritidsutbudet i Borgholm har visat samma sak, det som efterfrågas och saknas är bowling. Jag och mina kompanjoner tror stenhårt på detta.

motgångar

Även om Anders Lindström beskriver konceptet som ett familjeföretag, där han och sönerna Fredrik och Andreas ska stå för merparten av jobbet, finns externa kompanjoner.

– Jag är majoritetsägare med Cosmic Holding som en av två minoritetsägare. Cosmic Holding är bolaget som bygger på Kopparslagaren i Kalmar med tolv bowlingbanor, sportbaren Harrys och nattklubb i tre plan. Därmed inte sagt att det blir Harrys i Borgholm, där pågår det förhandlingar med olika pub-kedjor.

Den tredje kompanjonen är han förtegen om.

– Jag vill inte gå ut med det namnet, vill han berätta så får han göra det själv.

Bowling-planerna var nära att gå i lås för drygt ett år sedan, men den då tilltänkta fastighetsägaren backade i sista stund.

Något Anders Lindström inte beklagar i dag.

– Nej, man lär sig mycket av motgångar och det får inte gå för lätt heller. Det har varit många motgångar under resan, men jag har aldrig gett upp.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.