Annons
Nyheter

Namninsamling skall utredas

Nyheter • Publicerad 20 juli 2007

BORGHOLM

UPPDATERAD Den omtalade namninsamlingen mot en polisman i Borgholm har nu lett till att polismyndigheten gjort två polisanmälningar.

Annons

Mannen bakom namninsamlingen anmäls för förgripelse mot tjänsteman. Polismannen anmäls för tjänstefel, den gängse gången när allmänheten har klagomål på polisens arbete.

– Det är bra, såvida de gör en riktig utredning, kommenterar mannen som startat namnlistan.

”FOLK VILL BARA FÖRSTÖRA”

Kritik har riktats mot att namnlistan innehåller flera oseriösa namn och en del ölänningar har ringt till tidningen och berättat att de inte skrivit på listan, trots att deras namn finns med.

– Det är bara folk som vill förstöra för mig som skriver falska namn. De som inte vill vara med kan bara ringa mig så stryker jag deras namn, säger initiativtagaren.

FUNDERAR PÅ JO-ANMÄLAN

Han säger sig ha fått mycket stöd för sin sak och står helt och fullt vid sin namninsamling.

– Det är många som tycker jag visar civilkurage. Jag har själv upplevt hur polismannen ljuger för att försöka sätta dit folk.

Om inte polisens interna utredning ger något funderar han på att göra en JO-anmälan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons