Nyheter

Mycket skratt när Bengt jagar kärleken

Nyheter • Publicerad 14 september 2012

ORMÖGA

I höst får tv-tittarna följa Ölandsbonden Bengt Erlingsson i jakten på kärleken i Bonde Söker Fru. Han utlovar många glada skratt, filosoferande och lite action.

– Det var en av de roligaste somrarna som jag har upplevt, säger han.

I onsdags kväll fick tv-tittarna se när Linda Lindorff levererade ett hundratal brev till Ölandsbonden Bengt Erlingsson i Bonde Söker Fru. I tv-programmet såg man hur överväldigad han blev av breven.

– Det var övermäktigt och jag inte riktigt kontroll på mina känslor där. Det var mycket brev och de använde verkligen fantasin. Några var formade som kameler, säger han.

Hur var det att se sig själv på tv?

– Man har ju sett sig själv på tv förut. Vi har gjort en del hemvideos själva i familjen som vi tittat på. Nuförtiden har nog de flesta sett sig själva på tv. Självklart klipper de ihop det läckert, lägger på musik och bilder i programmet. Kvalitén är bättre.

Men det måste kännas speciellt när svenska folket tittar på programmet?

– Svenska folket satt inte i min tv-soffa.

Reaktionerna var många efter tv-programmet och själv var han nöjd med hur de hade klippt det.

– Kompisar ringde och messade. Fram till klockan 23 gick telefonen varm. De var positiva och tyckte att jag var som vanligt, varm och sympatisk.

MÅNGA SKRATT

Linda Lindorff meddelade även att han var en av fyra bönder som tittarna skulle få följa framöver. Programmet spelades in i sommar och Bengt får inte avslöja något om handlingen.

– Tittarna kan förvänta sig många glada skratt. En del filosoferande och lite action, det kommer att bli bra tempoväxlingarna. Ibland kör vi moped, säger han och fortsätter:

– Moppe är mer än moped. Det är ett tillstånd, man känner sig som 15 år igen, då man åkte runt och pussade på tjejer. Mopeden är ett romantiskt fordon.

Sommaren var något utöver det vanliga för honom.

– Det var en av de roligaste somrarna som jag har upplevt. Det var full fart hela tiden. Man har nätt och jämt hunnit med att jobba. Jag har folk som hjälper till lite på gården och de fick hjälpa mig ännu mer i sommar. Mina grannar hjälpte också till, säger han och fortsätter:

– Jag har träffat mycket roligt folk i sommar. Många av tjejerna var jättetrevliga och jag trivdes bra ihop med tv-folket. Flera stycken som jobbade här betraktar jag som goda vänner.

Ångrar du något i programmet?

– Jag vet inte vart det här bär hän, hur publiciteten kommer att påverka min familj. Men än så länge har jag inget att ångra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.