Annons
Nyheter

M/S Solvinds premiär i helgen

Nyheter • Publicerad 6 juli 2007

BORGHOLM

M/S Solvind kommer att köra guidade turer och räkkryssningar för bofasta och turister i sommar. Premiärturen är dock senarelagd till på lördag, då M/S Solvind kommer att tas emot med pompa och ståt.

Annons

Fullmäktiges ordförande Anita Lönnegård och Bara Mässingen kommer att ta emot Thomas Palmquist med familj och skeppare Martin Wiklund klockan sjutton på eftermiddagen på lördag.

Sedan får vi hoppas att vädret blir bättre så att turerna kan komma igång på allvar varje dag.

M/S Solvind startar i Oskarshamn och går via Oknö vidare till Borgholm och tillbaka senare på kvällen. Under tiden som M/S Solvind är i Borgholm kan bofasta och turister åka en guidad tur till Slottsruinen och Solliden, där man vänder och går norrut till Köpingsvik.

Dessa turer kommer att gå två gånger per dag fredag till söndag och är cirka 90 minuter långa.

Man kommer även att kunna åka på räkkryssning med M/S Solvind torsdag till lördag kvällstid. Två turer har man även här att välja på och dessa turer kommer att vara 115 minuter.

M/S Solvind tar 50 passagare under guideturerna och 30 passagare vid räkkryssningarna och den rör sig i vattnet i 18 knop.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons