Annons
Nyheter

Mr Luo skänkte kinesisk whisky till Hotel Skansen

Nyheter • Publicerad 8 december 2006

FÄRJESTADEN

Nu kan Hotel Skansen ståta med något så ovanligt som en kinesisk whisky. I veckan överlämnades nämligen en flaska från Kalmars framtidshopp Mr Luo, Zhejiang Fanerdun Holdings Co Ltd.

Annons

Den senaste månaden har kinaflaggan vajat utanför Hotel Skansen, vilket fått många färjestadenbor att nyfiket undra vad som egentligen försiggår innanför väggarna. Är det månne en ny storsatsning av Fanerdun och den omskrivne Mr Luo, eller Jinxing Luo som han egentligen heter?

IMPONERAD JINXING

– För fyra veckor sedan tog jag med Mr Luo och hans närmaste följe hit för att visa upp en av de fina anläggningarna som finns i länet, avslöjade Thomas Davidsson, ansvarig för kinaprojektet.

Jinxing Luo sägs ha blivit oerhört imponerad av Öland – i varje fall av det lilla han hann med att se, det vill säga Ölandsbron och Hotel Skansen med dess whiskykällare. Men uppenbarligen tyckte Jinxing att även hans hemland borde finnas representerat i samlingen. I tisdags kväll överlämnade därför Thomas Davidsson en flaska äkta kinesisk whisky ”med hälsning från Mr Luo och hans hemstad Hangzou”.

PROVSMAKADE INTE

– Det finns en historia med den här whiskyn. Enligt kinesisk tradition köper man en sådan här flaska och gräver ned den när man blir pappa. När barnet sedan gifter sig gräver man upp den igen och skålar för välgång i samband med bröllopet, berättade Thomas Davidsson.

Whisky från Asien är inget nytt på Hotel Skansen, som redan hade japansk whisky, vilken anses vara bland den bästa i världen.

– Men att det fanns kinesisk whisky hade vi ingen aning om. Det var en riktigt tuff flaska, tyckte Fredrik Norén.

Hur den smakar återstår dock att se, för någon provsmakning blev det inte.

– Vi väntar med att öppna den till Mr Luo kommer hit nästa gång. Men visar det sig vara en bra whisky kan det kanske bli aktuellt med en agentur.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons