Nyheter

Mordmisstankar efter branden

Nyheter • Publicerad 7 september 2006

Natten till den 31 augusti brann det i en fastighet i Byxelkrok på norra Öland. Branden var en totalbrand och efter släckningsarbetet slutförts hittades två svårt brända kroppar i fastigheten.Kropparna kunde inte helt identifieras men troligen rör det sig om en 66-årig man samt en 69-årig kvinna vilka bägge är skrivna på adressen.

Kropparna skickades till rättsmedicinska i Linköping och under gårdagen fick polisen i Kalmar ta del av den preliminära rapporten. I rapporten framkommer uppgifter som pekar på att mannen och kvinnan bragts om livet. Vad uppgifterna består av kan polisen, av utredningstekniska skäl, inte kommentera men brottsrubriceringen är nu ändrad till mord.

Någon misstänkt person finns inte men på grund av brottets allvarliga art har biträdande chefsåklagare Kerstin Eriksson kopplats in.

För närvarande pågår "dörrknackning" i området samt teknisk undersökning av bostaden. Polisen ser gärna att allmänheten hör av sig om iakttagelser, tips med mera. Ring polisens växel 0480 – 45 60 00 så sker omkoppling till en särskild tipstelefon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.