Annons
Nyheter

Mörbylångas nya bostadsområde invigt

Nyheter • Publicerad 19 juni 2013

– Pessimisterna sade att det här är ett nytt Fanerdun, men vi hade god tilltro till Ramon. Jag är helt övertygad om att det här är bra för kommunen och Mörbylångas samhälle, säger kommunalrådet Kent Ingvarsson (M) innan han klipper bandet och inviger bostadsområdet Norra Viken.

Några kraftiga smällar följs av höga rökpelare som stiger upp i luften. Dunder och brak inviger bokstavligen det bostadsområde som israelen Ramon Harel såg möjligheterna i när han hittade det 2008. Under arbetet med området har han besökt Sverige och Öland en gång i månaden, för att följa utvecklingen. Att vara med på invigningen är en självklarhet och på frågan om det blivit som han har tänkt sig svarar han:

Annons

– Mer eller mindre. Parken blev finare än jag trodde, och när jag ser den med egna ögon förstår jag att den kommer att bli ännu finare, säger Ramon Harel och syftar på den park som kommunen har anlagt vid de gamla sockerbruksdammarna.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons