Annons
Nyheter

Mörbylånga får kritik av JO för bristande offentlighet

Nyheter • Publicerad 19 november 2008

MÖRBYLÅNGA

Mörbylånga kommun kritiseras av Justitieombudsmannen, JO, för sin senfärdighet att lämna ut allmänna offentliga handlingar samt för bristfällig ärendehantering.

Annons

Tekniska nämnden får kritik för dess okunskap om hur handlingar som lyder under tryckfrihetsförordningens offentlighetsprincip skall behandlas. Detta sedan en man fått vänta oskäligt länge på en handling som denne begärt ut.

INFORMELL HANDLÄGGNING

Under hösten gjorde även JO en inspektion på plats, vid vilken det kunde konstateras att miljö- och byggnadsnämndens ärendehanteringssystem hade stora brister, då det inte genom diariet gick att utläsa vilka ärenden som var öppna och vilka som hade avslutats.

Även socialnämnden väckte JO:s missnöje, då dess alkoholhandläggning uppvisade anmärkningsvärda brister, genom sin informella karaktär. Enligt JO är bristerna inte bara till men för effektiviteten, utan riskerar dessutom att sätta rättssäkerheten på spel.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons