Nyheter

Mörbylånga båtklubb kritisk mot byggnation

Nyheter • Publicerad 5 oktober 2012

MÖRBYLÅNGA

Det är som kanske bekant inte enbart i Norra Viken som det planeras för bostadsbyggande i Mörbylånga.

Ett annat ytterst vattennära område är hamnen där NCC presenterat hur de vill ersätta Lantmännens gamla plåtlåda med bostadsrätter i ett antal huskroppar. En förening, som i allra högsta rad känner sig berörd av byggplanerna är Mörbylånga Båtklubb. Och där är man inte överlag positivt inställd till alla detaljer i planerna.

Bland annat motsätter sig klubben, via sin ordförande Rolf Bergman, att kommunen anser det nödvändigt att upphäva strandskyddet. Man påpekar bland annat att den strandpromenad som finns i det aktuella området bör skyddas.

Den viktigaste och mest pregnanta invändning båtklubben gör är att blankt säga nej till den planerade sexvåningsbyggnaden längst i väster. De övriga tre-våningsbyggnaderna som finns på ritningarna har man dock inga invändningar mot.

När det gäller den högsta byggnaden befarar båtklubben att hamnen, ”som bör ses som en kulturmiljö i Mörbylånga”, kommer att  isoleras från köpingen och mista sin attraktivitet om bygganden uppförs.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.