Annons
Nyheter

Mörbylånga bäst i hela länet

Nyheter • Publicerad 17 juni 2007

MÖRBYLÅNGA

Om du skall välja den bästa kommunen i Kalmar län att bosätta sig dig i så skall du slå ner dina bopålar i Mörbylånga. Och inte nog med att Mörbylånga är den bästa och trivsammaste kommunen i länet, den är den 22:a bästa kommunen i i hela landet.

Annons

Allt detta trevliga för Mörbylånga finns presenterat i det senaste numret av tidskriften Fokus, som har vägt samman ett 30-tal faktorer, såsom arbetslöshet, brott, utdebitering, valdeltagande etcetera. Alla dessa faktorer har getts poäng och sedan har en sammanvägning skett där 1 är bäst och 290 är sämst.

22:A PLATS I HELA LANDET

På första plats hittar vid Lund. På sista plats värmländska Munkfors. Mörbylånga intar sålunda en hedrande 22:a plats bland Sveriges alla kommuner, vilket torde vara en stark PR-faktor när kommunalrådet Kent Ingvarsson ger sig ut på värvningsresor för att fånga in nya kommuninvånare och locka dem till Mörbylånga.

Borgholms kommun kommer långt efter Mörbylånga och hamnar på 113:e plats.

Kalmar. Näst bäst i länet är Oskarshamn på 61:a plats, Kalmar kommer därefter på 64:e plats tätt följd av Vimmerby på 81:a plats. Emmaboda lägger sig på 110:e plats, Nybro på 205:e och stackars Högsby finner vi på 278:e plats.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons