Annons
Nyheter

Möjligt att bygga i Borgehage

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2007

BORGHOLM

Borgehage är en eftertraktad plats, dels som naturvårdsområde, dels för nybyggnation av villor. Miljö- och byggnadsnämnden på ena sidan och CW-fastigheter på den andra. Och kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) mitt emellan.

Annons

Att bygga eller inte bygga i Borgehage är ett långdraget ärende i kommunen. Miljö- och byggnadsnämnden anser det viktigt att bevara Strandskogen som ett sammanhängande naturområde och vill vara försiktiga när det gäller att bygga villor ned mot sjön.

CW-fastigheter vill att nämnden omprövar sitt beslut och har skrivit till kommunstyrelsen med en begäran om att kommunen skall detaljplanera området ”enligt våra ambitioner” istället för att än en gång skjuta ärendet på framtiden.

1–1

Istället för att ta tydlig ställning för någon part säger KSAU två saker.

– Vi menar att det är bebyggbart inom området och det finns redan fastigheter där.

– Vi vill att arbetet skall ingå i den fördjupade översiktsplanen som är på gång.

Det första svaret skall tolkas som 1-0 till CW-fastigheter. Och det andra svaret som 1-0 till miljö- och byggnadsnämnden.

Nästa steg i matchen är att kommunstyrelsen diskuterar ärendet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons