Annons
Nyheter

Moderater vill diskutera Borgholms Kungsgårds framtid

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2007

BORGHOLM

Moderata fullmäktigegruppen i Borgholm föreslår i en motion, signerad Eddie Forsman, att frågan om Borgholms Kungsgårds framtid går ut på remiss till samtliga partier i fullmäktige. Och att samhällsnyttan ska vara grundstommen i arbetet.

Annons

I motionen noterar man att det var Gustav Vasa som grundade Kungsgården omkring 1530 och att den då var en av de största gårdarna på Öland. 1934 förvärvades den av Borgholms Stad för 155 000 kronor, som en framtida markreserv för stadens utveckling. Under årens lopp har det diskuterats på vad sätt och hur man ska nyttja denna resurs på bästa sätt för Borgholms kommun.

”DAGS SÄTTA NER FOTEN”

Perioden 1998-2002 fanns planer på både en golfbana och ett hi-techcenter på markerna. Nu, 2007, kommer det förslag på industriområde och airpark, skriver motionären.

– Den moderata fullmäktigegruppen tycker att denna fråga är viktig när det gäller utvecklingen av Borgholms stad och hela kommunen, och vi ska inte glömma att Kungsgårdens marker är de största och sammanhängande och centrala vi har. Det är dags att sätta ner foten och ta en bred politisk diskussion om Borgholms Kungsgårds framtid, anser Eddie Forsman.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons