Nyheter

Moderat landstingsråd från Öland

Nyheter • Publicerad 13 november 2013

– Klaraskolan, är inte längre aktuell för mig. Nu satsar jag helt och hållet och med all kraft på jobbet som landstingsråd, säger Johan Gustafsson som var en av de ledande för att få starta en ny friskola i Färjestaden.

Först Malin Petersson från Torslunda, sedan Henrik Yngvesson från Färjestaden och nu den nyvalde Johan Gustafsson från Färjestaden. Det är de tre moderata landstingsråden i rak följd.

Sedan 2009 har Johan varit samordnare för Alliansen inom Kalmar läns landsting. Han har varit tjänstledig från sitt arbete som lärare vid Skansenskolan sedan dess och ägnat sig åt politiken på heltid. Det är en av de saker som kan ha påverkat valet av honom som landstingsråd.

– Det är en klar fördel med en person som är inne i verksamheten sedan tidigare, säger Henrik Yngvesson från Färjestaden som lämnar sin post som landstingsråd för att bli kommunalråd i Mörbylånga kommun.

Johan Gustafsson berättar att han har varit politiskt intresserad länge men att det tog fart på riktigt i samband med att han blev lärare år 2000. Sex år senare valdes han in i Mörbylånga kommunfullmäktige och kom med i skolnämnden. Han sitter fortfarande med i fullmäktige men har valt att lämna alla andra uppdrag på kommunal nivå.

Det var fyra personer som återstod när Moderaterna valde nytt landstingsråd på tisdagskvällen. Full enighet rådde om att jobbet skulle gå till Johan, vilket han är glad för, inte minst inför året som ligger framför med valrörelse och många möten med människor ute i verksamheterna.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.