Nyheter

Mjölkbilen spillde vassle i filen

Nyheter • Publicerad 20 februari 2008

BORGHOLM

Vid 10.30-tiden på onsdagsförmiddagen välte en mjölkbil på väg 136 vid norra infarten i Borgholm. Chauffören klarade sig oskadd, men 13 kubikmeter vassle rann ut över vägbanan.

Mjölkbilen var på väg till reningsverket i Borgholm för att lämna vassle. Men i cirkulationsplatsen vid norra infarten tog färden slut. Enligt ett vittne till olycksförloppet skall mjölkbilen hållit anmärkningsvärt hög hastighet.

– Jag såg hur ekipaget gick på två hjul ett 20-tal meter innan det välte, berättar ögonvittnet för Ölandsbladet.

FÖRSKJUTNING I LASTEN

Den 30-årige chauffören är dock inte misstänkt för något brott. För polisen har 30-åringen försäkrat att han höll normal hastighet. Mannens förklaring är i stället att lasten (vasslen) började skvalpa runt, vilket medförde att det blev övervikt åt ena sidan.

– Färdskrivaren (”svarta lådan”) var inte på, så om det var hög hastighet eller olyckliga omständigheter får vi nog aldrig veta, säger kriminalinspektör Sven Stensson, som inte avser att granska olyckan närmare.

OSKADD MEN OMSKAKAD

Polisen har inte heller funnit några brister på fordonet som skulle kunna förklara olyckan. Den tre år gamla mjölkbilen, som rullat 70 000 mil, kommer emellertid att undersökas närmare av Arla och dess försäkringsbolag, enligt Sven Stensson.

Den 30-årige chauffören använde säkerhetsbälte och klarade sig utan fysiska skador. Dock var han av förklarliga skäl något omskakad av händelsen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.