Nyheter

Misstänkt rattfylleri bakom singelolycka vid Tveta Gård

Nyheter • Publicerad 30 januari 2006

TVETA

Två trafikolyckor inom ett par timmar. En man och en kvinna i 25-årsåldern skadades i går förmiddag efter en singelolycka i närheten av Tveta Gård. Ingen av dem ådrog sig några allvarligare skador, enligt polisen, som dock misstänker att det varit alkohol med i bilden.

Den raka vägen till trots, lyckades inte föraren bemästra bilen, vilken körde in i en samling mindre träd innan den blev ståendes halvvägs ned i diket. Paret, i synnerhet kvinnan som slagit huvudet i vindrutan, klagade över nacksmärtor.

På Länssjukhuset i Kalmar konstaterades dock att hon klarat sig undan med lindriga skador, medan mannens skador betecknades som något mer omfattande.

HALKA OCH ALKOHOL

Enligt räddningstjänsten var det halt på platsen, vilket kan ha bidragit till att föraren, en man från kalmartrakten, förlorade herraväldet över bilen.

Om polisens misstanke stämmer lär även ett visst alkoholintag spelat en viss roll eftersom mannen luktade sprit. Misstanke finns således om rattfylleri alternativt grovt rattfylleri, påpekar vakthavande befäl.

Knappt två timmar senare inträffade ytterligare en trafikolycka, denna gång på Ölandsbron, när en man blev påkörd sedan en släpvagn blivit stående med punktering. Inte heller han ådrog sig några allvarligare skador.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.