Nyheter

Misstänkt rånare frisläppt

Nyheter • Publicerad 16 juni 2008

Den 24-årige ungerske medborgaren med bostadsadress Malmö som suttit häktad för bankrånet mot Ölands Bank på Ölands Köpstad släpptes på måndagsförmiddagen ur häktet.

– Beslutet är fattat av Gunilla Öhlin (kammaråklagare). Det finns inga särskilda skäl att hålla honom häktad längre, säger Carina Maxson, chef för åklagarmyndigheten i Kalmar.

24-åringen har suttit häktad sedan den 19 maj på sannolika skäl misstänkt för det väpnade rånet mot Ölands Bank på Ölands Köpstad den 15 maj.

– Men han är fortfarande misstänkt, säger Sven-Erik Karlsson, Kalmarpolisens informationschef.

Den unge mannen firade sin 24-åriga födelsedag i häktet, med restriktioner. Han är tidigare dömd för rån, men har också varit inblandad i utredningar gällande misshandel, bedrägeri och urkundsförfalskning.

Anledningen till att 24-åringen nu släpps från Kalmarhäktet är att svar från SKL Statens Kriminaltekniska Laboratorium dröjer.

– Det bedöms att han inte kan sitta längre, bara i avvaktan på provsvaren, säger Sven-Erik Karlsson.

Men 24-åringen är inte släppt på fri fot. Nu får polisen i Malmö, där han är misstänkt för andra brott, ta hand om honom.

Enligt Kalmarpolisen så är den andre mannen, i dryga 25-årsåldern, som också varit misstänkt för inblandning i det väpnade rånet på Ölands Köpstad avfärdad från utredningen.

PETER BOSTRÖM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.