Annons
Nyheter

Misstänkt för tre kilometer långt miljöbrott

Nyheter • Publicerad 21 februari 2012

BORGHOLM

Djurslakt?

Annons

Snarare murslakt.

En lantbrukare hemmahörande i Borgholms kommun anklagas för omfattande murskövling. Enligt länsstyrelsen ska lantbrukaren totalt ha tagit bort närmare tre kilometer skyddad stenmur, i två områden och under olika tidsperioder.

– Fem stenmurar i norra området på totalt cirka 635 meter togs ner i april/maj 2011. Mellan 2002/2003 och 2006/2008 togs fjorton stenmurar i södra området på totalt cirka 2 130 meter bort, sägs det i länsstyrelsens åtalsanmälan till åklagarkammaren i Växjö.

Lantbrukaren misstänks därmed för brott mot områdesskydd. Men det stannar inte där, länsstyrelsens handläggare har även satt ett kryss i rutan för ”Artskyddsbrott”.

– I samband med att murarna i det norra området togs bort gjordes en slåtteräng om till åkermark. På slåtterängen växte enligt inventeringsrapporten gullviva som är fridlyst enligt artskyddsförordningen, slår länsstyrelsen fast.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons