Annons
Nyheter

Misstänkt bankrånare häktas

Nyheter • Publicerad 2 september 2008

FÄRJESTADEN

Den 16 maj rånades Ölands Bank på Köpstaden. I går tillkännagav polisen att en person anhållits som misstänkt för bankrånet. I dag begärs mannen häktad.

Annons

Ett intensivt spaningsarbete ledde fram till gripande och anhållningsbeslut mot två män, men dessa fick släppas eftersom det inte gick att binda någon av dem till brottet.

FÖRHÖRDES OCH ANHÖLLS

Polisens utredningsarbete har pågått sedan dess och på måndagen hämtades en man till förhör.

– Under förhörets gång beslutade kammaråklagare Gunilla Öhlin att mannen skulle anhållas som misstänkt för rånet, berättar polisens informationschef Sven-Erik Karlsson.

Mannen har dock inte gjort några som helst medgivanden.

INTE TIDIGARE MISSTÄNKT

Enligt Sven-Erik Karlsson är den nu anhållne ej densamme som någon av de två män, vilka tidigare satt anhållna för brottet. Ytterligare detaljer, såsom ålder eller hemort, vill dock polisen inte gå ut med i dagsläget.

Mannen, som är skäligen misstänkt för grovt rån, kommer att begäras häktad under dagen. Häktningsförhandlingen kommer att hållas i morgon, torsdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons