Nyheter

Misstänkt 51-åring släppt ur häktet

Nyheter • Publicerad 1 november 2013

Mannen som är misstänkt för olaga frihetsberövande efter att ha fört bort en 13-åring flicka från Skansenskolan har släppts ur häktet.

Efter bortförandet på fredagen för två veckor sedan överlämnade mannen sig själv till polisen i Norrköping på lördagen. Flickan förhördes innan hon kom tillbaka till familjen i Färjestaden och mannen fördes till Kalmar där han häktades utifrån risken att han skulle kunna försvåra den fortsatta utredningen. Efter förhör med personer som misstänktes vara delaktiga i bortförande förelåg inte längre den risken, varför 51-åringen släpptes i slutet av veckan.

Mannen är fortfarande misstänkt för olaga frihetsberövande och utredningen pågår.

– Nu fortgår förundersökningen och åklagaren bedömer när och om det är dags att väcka åtal. Då mannen inte längre sitter häktad finns det ingen särskild tidsgräns när detta ska ske, säger Johan Bruun vid Polisen i Kalmar.

Den misstänkte mannen förnekar att han har gjort något brottsligt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.