Annons
Nyheter

Miljonnota för mordutredning

Nyheter • Publicerad 10 februari 2014

–  I kostnader hamnar vi nog på minst 10 - 20 miljoner kronor, men vi tänkte aldrig pengar, vi pratade aldrig pengar  – för vad är viktigare än att lösa ett dubbelmord?

Med Pierre Karlsson, 56, dömd till livstids fängelse av hovrätten kan polisen nu summera  Flakeböleinsatsen, en av de största i Kalmarpolisens historia.

Annons

Klockan 10.38 fredagen den 14 december 2012  anlände en polispatrull till adressen Vedbormsvägen 100 på norra Öland med anledning av misstänkt mordbrand i ett garage.

Denna första patrull kom snabbt att få sällskap av fler poliser, på eftermiddagen fanns ytterligare fyra patruller på plats – i släckningsarbetet hade räddningstjänsten hittat de svårt brända kropparna efter Gustaf Linder Nordander, 57, och Annika Nordander, 55, samt parets döda hund.

Polisen stod inför ett  dubbelmord  – då helt ovetande om att mördaren från norra Öland samma dag tagit in på hotell för nöjesweekend i Stockholm.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons